Husrenovering – gör det själv eller anlita hjälp?

När man står inför en husrenovering bubblar ofta tankarna upp om vad man borde göra själv och vad man bör anlita hjälp för. Varje val du gör nu kan påverka husets värde i framtiden, så det gäller att tänka smart! Här delar Sundqvist Måleri och Bygg med sig av några goda råd.

Renovera smart – Tänk på återförsäljningsvärdet

En välgenomförd renovering kan göra underverk för ditt hus’ marknadsvärde. För att maximera avkastningen:

  1. Fokusera på nyckelområden: Kök och badrum är ofta de rum som potentiella köpare lägger störst vikt vid. En uppdatering här kan ge stora avkastningar.
  2. Håll det neutralt: Medan dina personliga preferenser är viktiga, tänk på att neutrala färger och design är mer troligt att tilltala en bredare skara av potentiella köpare.

När du bör göra det själv

  1. Mindre målningsjobb: Med rätt verktyg och lite tålamod kan de flesta hantera mindre målningsjobb. Det ger också en stor tillfredsställelse att se sitt arbete förvandla ett rum.
  2. Lättare dekorativa uppgifter: Att byta ut handtag, knoppar eller installera nya hyllor kan ofta göras av husägaren själv.

När du bör överväga professionell hjälp

  1. Stora målningsprojekt: För större områden eller när kvalitet verkligen spelar roll (t.ex. fasad), är det klokt att vända sig till proffsen.
  2. Strukturella ändringar: Om du funderar på att riva en vägg, förändra husets layout eller göra andra större förändringar, är det definitivt dags att ringa in experter.
  3. Elektricitet och rör: Säkerheten först! Dessa jobb bör alltid lämnas till utbildade yrkesverksamma.

Avslutningsvis

Oavsett om du väljer att göra det själv eller anlita hjälp, är det viktigaste att tänka på slutresultatet. Ett välrenoverat hem är inte bara en fröjd för ögat nu, utan en investering för framtiden.

Funderar du på en kommande renovering? Kontakta Sundqvist Måleri och Bygg för rådgivning eller för att boka en konsultation. Vi är här för att hjälpa dig förverkliga dina renoveringsdrömmar!